1991-2002 г.

Нашето пътешествие започва със създаване на търговска компания Фикосота, която катализира предприемаческия дух на своите основатели и няколко години по-късно, през 1993 г. към търговската структура се добавя индустриална - създадена е компанията ТЕрмоСИстем и марката ТЕСИ. Стартира производство на ел. бойлер и маслен радиатор. Фикосота поставя началото на дълготрайни парнтьорски отношения с Delongi и Kenwood и ексклузивната им дистрибуция за България.

През 1997 г. компанията стартира експанзията си извън България.

Награди

1990

·         Началото

1991 

·         Създаване на търговска верига “АСТРА”. Търговската верига “АСТРА” достига национално покритие с 22 точки на продажба. 

1992

·         Създава се търговската компания Фикосота ООД.

1993

·         Създадена е компанията Термосистем – проект за индустриално производство на отоплителни уреди за бита.

·         Фикосота ООД (по късно преименувана на ТЕСИ) е избрана за изключителен представител на продуктите на De’Longhi Group за БЪЛГАРИЯ. 

1994

·         Инсталирана е (в Термосистем) първата индустриална мощност за производство на алуминиеви радиатори за водно/парно отопление.

·         Регистрира се търговска марка Теси  

 

1995 

·         В Термосистем е закупена и внедрена линия за производство на маслени радиатори. Усилията на компанията се фокусират към изграждането на гама от продукти, представянето им на пазара и тяхното производство. 

1996

·         “УСТРЕМ” – СМЯДОВО, фабрика специализирана в производството на отоплителни уреди от 1972 г., беше приватизирана от Фикосота. 

1997 

·         За пръв път компанията участва на международно търговско изложение в Кьолн, германия, където представяме нашите маслени радиатори.

·         Фикосота (по-късно преименувана на Теси) създава първите си задгранични представителства в Москва и Киев.

·         Стартира редовно производство на електрически бойлери с изолация на водосъдържателите от горещ цинк 

2000 

·         По решение на собствениците, Термосистем се влива във Фикосота

 

2001 

·         Закупена е високо производителна заваръчна линия за производство на водосъдържатели за електрически бойлери

 

2002 

·         Закупена и внедрена в редовна експлоатация линия за почистване, нанасяне и изпичане на водосъдържатели със стъклокерамично покритие.Внедрената технология е изключително иновативна и тогава е една от първите в Европа.

·         Първи Теси патент : Заоблени ръбове при масления радиатора – уникална форма на конструкцията, с мек външен дизайн, който грижа за вашата безопасност.  – 2002 г.  за LA и 2008 г. за СС

..