В TESY насърчаваме таланта

Таня Пейчинова, HR Директор в TESY с интервю пред  КАПИТАЛ Кариери за ролята на първата работа, насърчаването на таланта, развитието на младите специалисти и отговорността да бъдеш ментор. Как тя открива вдъхновение в работата си всеки ден, поддържа и развива страстта за професионално и личностно развитие у себе си и в екипа на компанията!

 

1. Здравей Таня, би ли се представила накратко?

Определям себе си като много енергичен и динамичен човек. Обичам да бъда активна и ефективна в действията си, както в професионалния, така и в личния живот. Вярвам в доброто и в усмивката!

2. Колко време си в компанията и какво продължава да те мотивира в работата?

Част от семейството на TESY съм от четири години. За мен е важно да работя сред хора, които са вдъхновени, инициативни, креативни, работливи, усмихнати. Тук се срещнах именно с такива колеги. Това ме прави наистина щастлива. В TESY имам възможност да видя и най-смелите си идеи реализирани. Динамиката в компанията е толкова висока, че мога да откривам нови възможности за професионална реализация за себе си и колегите ми всеки ден. Обичам това, което върша и го правя с много плам!

3. Как се справяш, да балансираш успешната кариера, като директор в мултинационална компания и щастливия семеен живот?

Семейството е това, което ме вдъхновява и окрилява. Аз вярвам, че човек може да намери време за всичко, което обича. За мен е важно да бъда кариерно активна и да изграждам себе си като добър професионалист постоянно. Въпреки напрегнатата и динамичната програма, винаги имам време за близките си и любими хора.

4. Какво смяташ за най-интересно в твоята професия?

Много интересен въпрос, но отговорът би бил много дълъг …… Всичко е интересно. Обхватът на дейности е много широк и със сигурност ще пропусна нещо интересно, ако тръгна да изброявам.

5. С какви нови предизвикателства се срещаш всеки ден?

Предизвикателствата са много и те са част не само от сферата на управление на хора, но са свързани и с различни бизнес аспекти от развитието на компанията. Голямото предизвикателство от тази седмица бе да направим ефективна организация за превенция от разпространение на вирусни заболявания, така че да можем да гарантираме спокойствие за здравето на нашите служители и техните семейства. Вярвам, че се справихме много добре и колегите ни оцениха високо действията, които предприехме.

6. Kакви са предизвикателствата да бъдеш директор човешки ресурси на компания, в която има представители на поколенията Z, Y, X u Baby Boomers?

В TESY има голямо разнообразие от хора. Имаме различни поколения, имаме различна професионална подготовка, имаме хора от 11 националности. Тайната на успеха е в индивидуалния подход към всяка група. Най-вероятно положително влияние оказват и различните събития, които организираме за нашите колеги. Имаме възможност не само да работим заедно, но и да се забавляваме заедно и да създаваме общи спомени!

7. Кое е нещото, което отличава TESY от другите компании?

Възможността да видиш идеите си реализирани, възможността да израснеш професионално заедно с компанията, възможността да се включиш в проекти, които са много различни от ежедневните ти дейности, възможността да бъдеш „чут“, възможността да бъдеш част от историята на една много успешна и бързо развиваща се компания, която вече е част от топ 3 на производителите на интелигентни решения за отопление и топла вода в Европа.

8. Кое е най-важното качество, което всеки новодошъл в TESY трябва да притежава?

За нас са много важни социалните умения на хората, които работят при нас. Това, което търсим в кандидатите за работа е енергичност, инициативност, комуникативност, позитивизъм, желание за работа в екип.

9. Какво би посъветвала младите хора, които сега започват да търсят работа?

Нека да помислят върху това какво наистина искат да правят, какво би ги направило щастливи и каква е работната атмосферата, която търсят. Първата стъпка е много важна и за това тя трябва да бъде добре обмислена. За един млад човек, който ще прави първата си стъпка в кариерата, е важно да може да започне в добре изградена корпоративна среда, за да има възможност да види пълния спектър от функционалности в една компания. Ние имаме специална програма „Старт в кариерата“, която е предназначена именно за тези млади хора. Тя им дава възможност да работят на ротационен принцип в четири различни отдела и така да намерят тази професия, която ще им пасне най-точно. Това е добра основа за успешна професионална реализация!