Топлина за дома с умните енергийно ефективните решения на TESY

Настъпването на месец септември бележи края на лятото и наближаването на есента. С неизбежното спадане на температурите, мисълта за топлия и уютен дом все по-често се появява на дневен ред.  Затова изборът на начина, по който ще отопляваме дома си, е изключително важен и отговорен. Има и множество фактори, които трябва да се вземат предвид: от вида и големината на помещението, разположението на жилището (среден или краен апартамент), през посоката, в която е ориентирано (север/юг или изток/запад) до конструкцията на сградата (панел, тухла или ЕПК). При избора на уред за дома трябва да се съобразят и последващите разходи – енергийната ефективност на отоплителното тяло, както и от кого ще се ползва. Тук идва и неизбежният въпрос – как да се обединят всички тези условия в едно, за да се избере идеалното решение за отопление.

Добрата новина е, че една от най-успешните и иновативни компании у нас – TESY, предлага отоплителни уреди, подходящи за всеки стил, вкус, бюджет и начин на живот.

Напоследък все повече хора залагат на конвектора като начин на отопление. Уредът затопля помещението, в което е монтиран, разчитайки на естествения поток на въздуха, дължащ се на неговото затопляне. Свободното движение на въздуха, който конвекторите създават, е много по-слабо или почти отсъства, в сравнение с въздушния поток при обикновените вентилаторни печки или климатиците. Топлият въздух се издига нагоре, а хладният – навлиза през отворите в долната част и се затопля, като за това се използва минимум енергия. Уредът превръща 100 % от консумираната енергия в топлина.

Електрическите панелни конвектори осигуряват по-бързо затопляне на помещението и по-ниски разходи за електроенергия. От TESY предлагат две продуктови серии (ConvEco и HeatEco) в унисон с актуалните облачни технологии. Инженерите на компанията създадоха панелни конвектори, които могат да се управлявате чрез интернет връзка от всяка точка на света посредством компютър през всеки интернет браузър на адрес mytesy.com или с помощта на мобилно устройство с  безплатното приложение tesyCloud.

Освен, че дават пълен контрол върху работата и разхода на енергия, моделите с електронен терморегулатор, сред които са и ConvEco и HeatEco, спестяват много повече енергия в сравнение с моделите с механичен терморегулатор.

Основните предимства на ConvEco и HeatEco  са, че затоплят помещението доста по-бързо, безшумни са, имат надеждна система против замръзване и може да се монтират в мокри помещения. Моделите на TESY притежава и специална решетка, позволяваща конвекция със скорост от 1.18м/сек. Дизайнът на тези електрически панелни конвектори гарантира оптимална конвекция: чрез намиране на правилното съотношение между нагревател, обем конвекторна кутия и пространство около нагревателя.

Маслените радиатори са сред едни от най-ефективните битови електрически уреди за отопление. TESY предлага две продуктови серии – CC и CB. В зависимост от модела, с тях може да се отопляват помещения до 32 кв.м. Голямото предимство при моделите на TESY са ребрата на маслените радиатори.

В случай, че трябва да се затопли по-малка стая, може да се заложи и на вентилаторните печки, които идват в няколко варианта – подови, стенни или за баня. Задължително е обаче да се знае, че вентилаторната печка в никакъв случай не може да служи като основен отопляващ уред, а по-скоро има спомагателна функция.

Ако се търси повече естетика и нестандартност, в продуктовата си гама TESY предлага и стенна електрическа камина, която ще придаде допълнителен уют и изисканост на дома.

В цялото това разнообразие от модели и уреди, от TESY улесняват избора на най-подходящ уред като предлагат продуктов съветник- калкулатор, в който могат да се заложат параметрите на помещението, което трябва да се отопли. Съветникът се намира на интернет сайта на компанията – tesy.com

Задължителен за отбелязване е и фактът, че TESY е първият производител на родния пазар, чиито панелни конвектори, маслени радиатори и цялата гама отоплителни уреди покриват напълно най-новите  регулации за енергийна ефективност.

 

Източник: сп. Наш дом