TESY – партньор в кампанията „С предпазен колан на задната седалка“

TESY е социално отговорна компания, съответно не само към аспектите, които засягат работата ни, но и към тези от природна -, от културна – и от социална гледна точка. Именно поради тази причина ние намираме вдъхновение и смисъл в това да бъдем отговорни към бъдещето, а нашето бъдеще – това са децата.
През 2019 TESY беше един от основните партньори в кампанията „С предпазен колан на задната седалка“. Инициативата е на Община Шумен, а други партньори са „Херти“ АД, „Алкомет“ АД, „Рока България“, „Примекс“ ЕООД, „Телепол“ ЕООД, Unicredit Bulbank, Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“, БЧК – Шумен, ОДМВР Шумен, РУО – Шумен, Радио Шумен, Дарик радио, shum.bg, shmoko.bg.

Инициативата по безопасност премина под патронажа на Президента на Република България, Румен Радев.

Старт на кампанията бе даден от кмета Любомир Христов даде старт на кампанията. Инициативата „С предпазен колан на задната седалка“ е свързана с безопасността на децата в автомобилите. Тя има образователна цел и е насочена към учениците от начална степен, като се стреми да привлече вниманието на родителите и на цялото общество.

Кметът сърдечно благодари  на  всички, които се включиха в тази инициатива. “Една обществено-значима кауза може да обедини усилията на местната власт, бизнеса, образованието, родителите и медиите. А каузата си струва – да опазим живота и здравето на нашите деца. Действително е проблем поставянето на коланите на задните седалки на автомобилите и ние точно затова инициираме тази кампания, защото дори един човешки живот да спасим – а там обикновено се возят децата, на задните седалки, това е много важно,“ каза кметът Любомир Христов.

През учебната 2019 година бяха организирани обучения на 2400 деца от първи до четвърти клас от 11 училища в Шумен. Близо 90 доброволци от фирми и учреждения са се включили в инициативата. Те се срещнаха с учениците, като им представиха по забавен, интересен и запомнящ се начин информацията за това как безопасно да пътуват в автомобилите и колко е важно децата да пътуват на задната седалка в автомобила. Също така, как да са на повдигаща седалка или столче и да си поставят предпазния колан.

На 29.11.2019 приключи поредният етап от проекта „С предпазен колан на задната седалка“, в който TESY е партньор и директно се включи с представяне на проекта в две училища и четири първи класа Кампанията обхвана децата от първи клас в гр. Шумен и Община Шумен и протече в периода от 11 до 29 ноември 2019 г. Кампанията беше представена чрез интерактивна презентация, в която активно участие взимат и самите деца. Целта на презентацията и на кампанията е да се повишат знанията на децата за безопасно пътуване и да бъде обяснена нуждата от предпазните колани. Друга основна цел е представянето на евентуални последици от липсата на предпазен колан, не само от децата, но и от техните родители. Призивът на TESY е всяко едно дете да стане „Инспектор по коланите“. Така децата ще внимават за всички пътуващи в колата, което благоприятно повлиява техните организационни умения и развива и чувството им за отговорност