На 12 май 2016 г. ТЕСИ официално откри новия си завод за електрически бойлери в Шумен в присъствието на президента на Република България и други високопоставени гости, партньори, клиенти, доставчици и служители на фирмата.

 

Размерът на инвестицията за реализиране на проекта е в размер на 15 млн.лв. и е част от стратегията за бърз растеж на компанията. Новите производствени мощности са разположенана територията на действащия завод за електрически бойлери на компаниятав гр. Шумен и заема площ от 5 000 кв.м. Нови 80 работни места са вече факт, като с цел увеличаване на пазарните позиции на ТЕСИ се предвижда в следващите 4 години да бъдат открити още 50.

 

Заводът разполага с най-модерното оборудване за производство на електрически бойлери в Европа. Новата производствена линия е проектирана да работи с капацитет от два 100-литрови бойлера в минута. При двусменен режим на работа и 5-дневна работна седмица, ТЕСИ разполага с капацитет от около 1 100 000 електрически бойлера годишно.Сред тях са най-продаваните продукти на компанията - бойлерите от серията BiLight и най-новата разработка – Modeco.

 

На церемонията по откриването на новия завод присъстваха президентът на Република България г-н Росен Плевнелиев, както и представители на местната власт. Повече от 250 гости от 18 държави уважиха събитието и станаха част от тържественото откриване. Лентата беше срязана от г-н Росен Плевнелиев, г-н Любомир Христов, кмет на гр. Шумен, г-н Жечко Кюркчиев, управител и съдружник в ТЕСИ ООД, г-н Красен Кюркчиев, съдружник в ТЕСИ ООД

 

“Заводът, който официално откриваме днес е нашето най-ново пространство за разгръщане на нашата иновативност и отдаденост към качеството. С процесите и капацитетите, заложени в него изпреварваме и някои от добре известните международни лидери в нашия бранш.

 

Продължаваме да имаме смели планове за развитието на нашите производства и като погледна около мен, изпитвам силно удовлетворение от новите ни високотехнологични съоръжения. Но повярвайте ми, истинската емоция и задоволство чувствам като погледна екипа на ТЕСИ днес. Познавайки енергията и всеотдайността, с която работи този отбор и новите върхове, към които усилено се стремим заедно, аз съм убеден, че ще имаме още много и по-големи празнични поводи в бъдеще.” - сподели в поздравителния си адрес, г-н Жечко Кюркчиев.

 

По време на събитието присъстващите имаха възможността да направят обиколка на завода и да видят на живо впечатляващия с бързината и прецизността си производствен процес.

 

Новата производствена база и висококвалифицирани служители ще позволят на ТЕСИ да реализира ново поколение електрически бойлери, които осигуряват оптимален баланс в съотношението между отдаваното количество топла вода и използваната енергия. През следващите 3 години основната цел на ТЕСИ е да се утвърди като третия най-голям производител на електрически бойлери в Европа.