ТЕСИ ООД получи наградата „Иновативно предприятие на 2020 г.“ – категория, която дебютира в годишните награди за изобретатели и иноватори на Патентното ведомство на Република България.

НА 08.12.2021 г. ПАТЕНТНОТО ВЕДОМСТВО ПРОВЕДЕ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ЦЕРЕМОНИЯ ЗА ВРЪЧВАНЕ НА НАГРАДИ НА БЪЛГАРСКИ УЧЕНИ И ИЗОБРЕТАТЕЛИ В КОНКУРСИТЕ: „ИЗОБРЕТАТЕЛ НА ГОДИНАТА“, „СЕЛЕКЦИОНЕР НА ГОДИНАТА“ И „ИНОВАТИВНО ПРЕДПРИЯТИЕ”.

Съорганизатори на събитието бяха Съюза на изобретателите в България и Българската търговско-промишлена палата.

Церемонията се състоя в сградата на Патентно ведомство, а обществеността беше част от празника, като се присъедини виртуално и проследи в реално време видео визитките на номинираните и връчването на наградите на победителите.

Приветствие към участниците в церемонията беше отправено от проф. Владя Борисова, председател на Патентно ведомство на Република България.

Наградата от името на ТЕСИ получи Директор Бизнес Юнит Електрически Бойлери Цветомир Цанков, лично от предстедателя на БТПП Цветан Симеонов.

Изключително щастливи и вдъхновени сме, че в дебютиращата категория „Иновативно предприятие“ за 2020, наградата бе присъдена на ТЕСИ.

Хората на TESY са отворени към иновациите, жадни за знания и вдъхновени да творят. Доказателство за това са издадените през 2020 три патента за иновативни решения:

Метод и система за ултразвуково тестване нa водосъдържатели

Високо енергийно ефективен бойлер и метод за производството му - INSUTECH

Високоефективен топлообменник

Конкуренти в категорията бяха „Алмотт“ ООД и „Данлекс“ ЕООД, сред които ТЕСИ безспорно се отличи като лидер.

Променяме статуквото като използваме най-съвременните технологии за функционалност и впечатляващ дизайн.

ИЗКЛЮЧИТЕЛНА ЧЕСТ ЗА ЦЕЛИЯ ЕКИП НА ТЕСИ Е ВИСОКОТО ПРИЗНАНИЕ В ОБЛАСТТА НА ИНОВАЦИИТЕ И СЪЗДАВАНЕТО НА МОДЕРНИ РЕШЕНИЯ ЗА ТОПЛИНА И КОМФОРТ.