Новото приложение за добавена реалност TESY AR е създадено, за да е в помощ на всеки – от интериорен дизайнер до краен клиент – в избора му на най-подходящия електрически панелен конвектор, съгласно неговите нужди и спецификите на интериора. В няколко лесни стъпки, може бъде избран конкретен модел от продуктовия каталог и неговия 3D модел да бъде поставен, с реалния му изглед и размери, върху стената на която се планира да бъде монтиран, чрез сканиране с камерата на мобилното устройство. Приложението TESY AR улеснява процеса по вземане на решение за покупка, след като потребителят види как би изглеждал уреда на желаното място в интериора. Вече няма да има неприятни изненади с неправилно избран размер или дизайн на конвектор.

Функционалностите на приложението предлагат да се промени монтажа на уреда от стенен на свободно стоящ или да се поставят два или повече уреда един до друг в средата, за да се сравнят. Всеки уред в приложението е със своето продуктово описание, информация за мощност, отопляема площ и специфичните му функционалности и предимства.

Приложението предлага и помощ за избор на най-подходящия модел, чрез наличния продуктов съветник. Нужно е да се посочи отопляемата площ, за която е нужен уреда, и функционалностите, важни за потребителя, за да може съветникът да даде предложения за подходящите модели.

Със своето приложение за добавена реалност, TESY oще веднъж доказва, че иновациите и модерните технологии са залегнали в ДНК-то на компанията и то не само когато става дума за разработката на нови продукти, но и от гледна точка на преживяването, което се предоставя на клиента. Накратко, TESY е пионер в дигиталната трансформация в своя сектор, и така поставя нови стандарти в иновациите.

Всичко това, в комбинация със стремежа си да прави живота на хората по-лесен, е нещото, което тласка развитието на компанията.

Приложението TESY AR е безплатно и налично за сваляне в Google Play и  App Store и на този етап включва гамата електрически панелни конвектори. Съвсем скоро предстои и добавянето на гамата електрически бойлери.